Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Παράνομα και πρόωρα λουκέτα στις τοπικές μονάδες του ΕΟΠΥΥ

Βιάζονται να παραδώσουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στους μεγαλοκαρχαρίες εργολάβους του ανθρώπινου πόνου.
Πριν να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ το κατάπτυστο νομοσχέδιο της Τροϊκανής κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, απέστειλε χθες έγγραφο που ζητά να κλείσουν όλες οι τοπικές μονάδες υγείας. Δικαιώνεται λοιπόν στα μάτια όλων ο αγώνας των υγειονομικών, αγώνας ενάντια στο κλείσιμο των υποδομών των μονάδων. 
 
Το Δ11α/οικ.1757 έγγραφο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού
Σε συνέχεια του παραπάνω σχετικού εγγράφου και για την ομαλή και ασφαλή παράδοση των υγειονομικών δομών και του πάσης φύσης υλικού, σας ενημερώνουμε ότι :
Με ευθύνη των Διευθυντών των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ, που θα επιβλέπουν όλη τη διαδικασία, οι επιτροπές παραλαβής πρέπει να αρχίσουν τη διαδικασία παραλαβής, από τις αντίστοιχες επιτροπές παράδοσης των κτιρίων από Παρασκευή 14.2.14 και να έχει ολοκληρωθεί την Δευτέρα 17.2.14.
Η παραλαβή των κτιρίων θα αρχίσει από τους μικρότερους σχηματισμούς (αποκεντρωμένα ιατρεία, Τοπικά Ιατρεία κλπ) και θα ολοκληρωθεί με την παραλαβή των Τοπικών και Νομαρχιακών Μονάδων Υγείας. Επισημαίνεται ότι κάθε σχηματισμός που παραλαμβάνεται θα πρέπει να ασφαλίζεται με ευθύνη των Διευθυντών των ΠΕ.ΔΙ. και της επιτροπής παραλαβής.


Τέλος σας ενημερώνουμε ότι με ευθύνη των Διευθυντών των ΠΕ.ΔΙ. θα αποστέλλεται καθημερινά ενημέρωση για την πορεία παραλαβής των δομών στην ηλεκτρονική διεύθυνση president@eopyy.gov.gr.
Καλούνται οι Διευθυντές των Μονάδων Υγείας να συμβάλλουν στην υλοποίηση των ανωτέρω, όπως άλλωστε προβλέπεται ρητά από το Νόμο.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Οι γιατροί απάντουν με εξώδικο προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και ενημερώνουν τους συνεργαζόμενους με την διοίκηση διευθυντές, για τις πιθανές ευθύνες τους σε έκνομες διαδικασίες.



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  ΕΟΠΥΥ   (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ)

ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ. 279-ΕΙΔ-2658
Κάνιγγος 19, Τ.Κ. 10677 Αθήνα - Τηλ.: 210-3845732  Fax: 210-3834869                                       
www.poseypika.gr     e-mail: poseypika@gmail.com                                                                                                                                                

Αθήνα, 13-2-2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λόγω της παράνομης ενέργειας του προέδρου ΕΟΠΥΥ να προβεί επειγόντως την Παρασκευή και Δευτέρα σε παράδοση όλου του υλικού των Μονάδων ΕΟΠΥΥ και εν συνεχεία σφράγιση & κλείσιμο όλων των Μονάδων με βάση το σημερινό υπηρεσιακό έγγραφο που απέστειλε στους Διευθυντές, πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας αποφάσισε πέραν της επίδοσης εξωδίκου προς τον πρόεδρο ΕΟΠΥΥ με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα για αύριο, να επισημάνει ταυτόχρονα στους τυχόν συμμετέχοντες διευθυντές σε τέτοιες έκνομες διαδικασίες παράδοσης-παραλαβής υλικού, ότι πέραν όλων των άλλων, θα είναι υπόλογοι και εγκαλούμενοι από τα συλλογικά μας όργανα έναντι των αρμοδίων αρχών.                                                                

 

             Για την Εκτελεστική Γραμματεία
της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ