Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Πως υποδεχτήκαμε την Λέιλα Χάλεντ!

Του Χριστόφορου Τριαντάφυλλου

Η ΚΟΕ με το φεστιβάλ της, το Resistance Festival, θα έδινε την δυνατότητα στους Αθηναίους να αντικρίσουν μία πολύ μεγάλη προσωπικότητα της Παλαιστινιακής αντίστασης, την Λέιλα Χάλνετ και αυτή με την σειρά της να βάλει κάποια πράγματα στην θέση τους. Παρ'όλες τις πιέσεις και τις απειλές από τους Σιωνιστές οι διοργανωτές κατάφεραν και έκαναν πραγματικότητα κάτι που μέχρι τώρα φαινόταν ανέφικτο.


Η αναμονή μεγάλη. Στο άκουσμα μόνο της είδησης πως η θρυλική Λέιλα Χάλεντ θα έρθει επιτέλους στην Ελλάδα, υπήρξε ένας γενικός ξεσηκωμός από όλες τις φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις και όχι μόνο,αλλά και μία τεράστια προσμονή για την στιγμή που θα μπορέσουμε να κρατήσουμε το χέρι της μεγάλης μας ηρωίδας.


Ο δικός μας ρόλος ήταν να δώσουμε στην συντρόφισσα μας, να καταλάβει με κάθε μέσο και τρόπο πως αυτός ο λαός στέκεται στο πλευρό της Παλαιστίνης αλλά και πως η ατζέντα μας για τα θέματα της Μέσης Ανατολής είναι συγχρονισμένα με αυτά της πολιτικής οργάνωσης που αυτή εκπροσωπεί, δηλαδή του PFLP.
Έτσι αποφασίσαμε με προσωπικό κόστος και χωρίς να να ζητήσουμε την βοήθεια από κανέναν να προετοιμάζουμε την υποδοχή που θα της κάναμε κατά την διάρκεια της ομιλίας της.

Το πρώτο πράγμα που φτιάξαμε και σε συνεννόηση με τους διοργανωτές ήταν οι σημαίες του PFLP. Δύο δίμετρες σημαίες που θα κοσμούσαν την συγκέντρωση και θα ανέμιζαν περήφανα μέσα από το κοινό που θα παρακολουθούσε την συζήτηση και που θα έδιναν το στίγμα πως οι πολιτικές θέσεις του PFLP έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα σύνορα της Παλαιστίνης και έχουν βρει εκφραστές σε όλο τον Δυτικό κόσμο.

Δεύτερη κίνηση, το να φτιάξουμε πλακάτ με συγκεκριμένα πολιτικά μηνύματα όπως την υποστήριξη του μποϊκοτάζ των εταιριών που στηρίζουν το Σιωνιστικό ψευδοκράτος της Κατεχόμενης Παλαιστίνης, την απαίτηση δικαιοσύνης για την δολοφονία του συντρόφου μας Omar Nayef Zayed στην Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Βουλγαρία αλλά και την ευαισθητοποίηση γύρω από την κλοπή νερού του Ισραήλ από τους Παλαιστίνιους. 


Παράλληλα με αυτά ο σύντροφος  Άγγελος Κ. ανέλαβε να "στολίσει" τον χώρο με το ιστορικό και πασίγνωστο πανό που έχει φτιάξει για την Παλαιστίνη με σύνθημα "FREEDOM TO PALESTINE".


Με αυτόν τον τρόπο κάναμε το λιγότερο καθήκον μας απέναντι σε αυτή την σπουδαία γυναίκα που ενέπνευσε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους αλλά και οδήγησε τον Δυτικό κόσμο στο να ασχοληθεί σοβαρά με το Παλαιστινιακό ζήτημα.

Πέρα από τις σημαίες του PFLP και τα πλακάτ είχαμε μαζί μας σημαίες της Παλαιστίνης και της Συρίας συγχρονισμένοι πάντα με τις επίσημες θέσεις του PFLP και τις ανακοινώσεις του, αλλά και με ξεκάθαρες δηλώσεις σε συνεντεύξεις της ίδιας της Λέιλα Χάλεντ 



Αυτή η σημαία ήταν και λόγος κάποιων εντάσεων, αφού κάποιοι υποστηρικτές της Τούρκικης ατζέντας και του FSA οι οποίοι παλεύουν με κάθε μέσο και τρόπο να επιβάλλουν την Ιμπεριαλιστική ατζέντα σαν την κυρίαρχη στις φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις, ενοχλήθηκαν από την παρουσία της αφού αυτή στεκόταν εμπόδιο σε όλες τους τις προσπάθειες τους  και διέλυε τόνους και μέρες προπαγάνδας για λογαριασμό των Ιμπεριαλιστών.
Τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες κάνανε για να μας κατεβάσουν την συγκεκριμένη σημαία αλλά και να προβοκάρουν την ομιλία της Λέιλα,με αξιοσημείωτη,την προσπάθεια από κάποιους(ψάχνουμε να τους βρούμε) που δεν μιλούσαν ούτε Ελληνικά αλλά ούτε Αραβικά και οι οποίοι είχαν το θράσος να απειλήσουν μέχρι Παλαιστίνιους που βρισκόντουσαν μαζί μας.


Η σημαία έμεινε στον ιστό της και η συγκέντρωσή μας προχώρησε κανονικά όπως και η σπουδαία ομιλία της "πανέμορφης επαναστάτριας της καρδιά μας"


Ανάρτηση από: http://tillthehalt.blogspot.gr