Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Τρομερό πανό των οπαδών της Λέγκια Βαρσοβίας κατά της UEFA

Οι οπαδοί της πολωνικής ομάδας δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά, αλλά χθες ξέσπασαν κατά της UEFA και της τιμωρίας που τους είχαν επιβάλλει για το πανό που είχαν «σηκώσει» σχετικά με τις ναζιστικές θηριωδίες.

Το ότι UEFA είναι… αλλεργική στα μηνύματα πολιτικού περιεχομένου που περιλαμβάνονται σε μπλουζάκια αθλητών ή πανό οπαδών είναι γνωστό…

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως κι οι οπαδοί των ομάδων δεν έχουν το δίκιο με το μέρος τους σε κάποιες περιπτώσεις.


Πέρσι οι οπαδοί της Λέγκια Βαρσοβίας είχαν απασχολήσει την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία με την συμπεριφορά τους σε ουκ ολίγα ματς (είχαν προκαλέσει επεισόδια τόσο στο εντός έδρας ματς με την Ντόρτμουντ όσο και στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ρεάλ), αλλά φέτος βρέθηκε στο στόχαστρο της για διαφορετικούς λόγους.

Στις 5 Αυγούστου, στον επαναληπτικό αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League κόντρα στην Αστάνα, οι οργανωμένοι οπαδοί της Λέγκια παρουσίασαν ένα κορεό αφιερωμένο στις θηριωδίες των ναζί στην επέτειο των 75 χρόνων από την εξέγερση της Βαρσοβίας που κόστισε τη ζωή 160.000 Πολωνών.
 Η συγκεκριμένη ενέργεια προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των πειθαρχικών οργάνων της UEFA που επέβαλλε πρόστιμο 35.000 ευρώ στην πολωνική ομάδα.

Η απάντηση των οπαδών της Λέγκια ήρθε στο χθεσινό ματς με την Σερίφ Τίρασπολ για τα play offs του Europa League, όπου το νέο κορεό που εμφάνισαν αποκάλυπτε πολλά για το πώς ακριβώς βλέπουν και αισθάνονται για την UEFA και τους ανθρώπους της…

Ανάρτηση από: http://www.protothema.gr