Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Βαστάτε Τούρκοι τ΄άλογα

Της Τάνιας Ζωγράφου

Δεν μας έφταναν τα βάσανά μας, μάς ήρθε και ο Ντάισελμπλουμ.
Το κανίς του Σόιμπλε, αφού μαυρίστηκε μεγαλόπρεπα, στις τελευταίες εκλογές στην πατρίδα του, την Ολλανδία, και το κόμμα του έχασε τις  29 έδρες, από τις 38 που είχε στην προηγούμενη βουλή και ο ίδιος δε βγήκε καν βουλευτής, ενδιαφέρεται σήμερα για τη συνέχιση της χρυσοφόρας «καριέρας» του. Η θητεία του κ. Ντάισελμπλουμ, στο πόστο του μνημονιακού μακελάρη,  ολοκληρώνεται στο τέλος του 2017. Τώρα πήρε τις ρούγες και αναζητά υποστηριχτές προκειμένου να καταφέρει να βρεθεί σε κάποιο ευρωπαϊκό πόστο και μετά την ολοκλήρωση της θητείας του. Αν δεν καταφέρει να βρει πόστο, θα δίνει διαλέξεις αξίας 4.000 δολ, όπως τόσοι άλλοι πρώην.
Και τι δεν είπε σε συνέντευξη που έδωσε στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και δημοσιεύτηκε την πρώτη του Οκτώβρη. Πρώτα απέδωσε τα αναλογούντα εύσημα για τη βρώμικη δουλειά του Τσίπρα: «Θαυμάζω τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απέδειξε ότι είναι ένας επιτυχημένος πολιτικός, ικανός να καθοδηγήσει τη χώρα του στο δρόμο της σταθερότητας. Αυτό είναι κρίσιμο. Δεν χρειάζεται να συμφωνώ με κάθε του πολιτική πρωτοβουλία και άποψη». Φυσικά και δε χρειάζεται. Αρκεί που ο Τσίπρας συμφωνεί και εφαρμόζει τις πρωτοβουλίες του Ντάισελμπλουμ, (με το τραβάτε με κι ας κλαίω, πάντα). Μας διαβεβαίωσε δε πως τα πράγματα πάνε καλά. Γιατί; Μα γιατί «Διεθνείς επενδυτές εξετάζουν την Ελλάδα. Διεθνείς εταιρείες έρχονται να δουν τι ευκαιρίες υπάρχουν. Αυτό είναι πολύ καλό». Να το και το σαξές στόρι.         
Μέχρι και τα αυτιά του γελάγανε, του Τσίπρα.
Ο δημοσιογράφος, κάποια στιγμή, τον ρώτησε αν πιστεύει ότι έγιναν σημαντικά λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα, λέγε με μνημόνια. Τότε, ο νυν στραπατσαρισμένος και πρώην αγέρωχος, Γερούν, πρόεδρος του Γιουρογκρούπ, με πλήρη αθωότητα απάντησε: «Το βλέπουμε εκ των υστέρων. Δεν ήταν ο σωστός τρόπος». Αυτή η ιστορία, που οι υπεύθυνοι πραγματικών εγκλημάτων σε βάρος των λαών, ζητάνε ένα συγγνώμη και όλα μέλι - γάλα, μας ξεπερνάει. Ο Κλίντον ζήτησε συγγνώμη για το Βιετνάμ, ο Ομπάμα για τη Λιβύη και το πραξικόπημα στην Ελλάδα, ο Μοσκοβισί για τα μνημόνια. Και νάσου και ο Γερούν από κοντά. Εκ των υστέρων, το βλέπει το πράγμα. Εμάς πάλι, μας αφήνουν τα μνημόνια, σαμάρι και νυν και αεί και εις τον αιώνα των αιώνων, ανεξαρτήτως αν ο Ντάισελμπλουμ το βλέπει... αλλιώς εκ των υστέρων.
Και για να μην αφήσει απορίες να πλανώνται και ορέξεις να τρέφονται, υπέδειξε πότε θα πρέπει να κάνουμε εκλογές. Δεν είναι βέβαια πρώτη φορά που οι επικυρίαρχοι κανονίζουν ακόμα κι αυτό. Ο Αμερικάνος πρέσβης πρόβλεπε, μεταπολιτευτικά, πότε θα κάνει εκλογές ο Μητσοτάκης (πατέρας), ορίζοντας ότι θα γίνουν εκλογές τον Οκτώβρη, που και συνέβη τελικά. Όσο ο Τσίπρας τους κάνει τη «δουλειά», χωρίς να βρίσκει σοβαρές λαϊκές αντιστάσεις, δεν έχουν κανένα λόγο να τον αλλάξουνε. Το προσδιόρισε ακριβώς: «Αυτό δείχνει ότι η πολιτική σταθερότητα είναι το κλειδί. Η Ελλάδα την έχει τώρα, οι εκλογές είναι για το 2019, ας τις κρατήσουμε για τότε». Να τις κρατήσουμε, μαζί !!! τις εκλογές για το 2019. Βαστάτε Τούρκοι τ’ άλογα, λίγου να ξανασάνου,/ να χαιρετήσου τα βουνά, τα πρώτα μου λημέρια, που έλεγε κι ο Κατσαντώνης.
Τι ήταν να το πει αυτό, ανταριάστηκε η ΝΔ και άστραψε ο Κούλης: «Το Σύνταγμα ορίζει ότι οι εκλογές γίνονται όταν χαθεί η κυβερνητική πλειοψηφία ή όταν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Δεν είναι δουλειά κανενός να καθορίσει πότε είναι η κατάλληλη ώρα για εκλογές στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Μα να τους χαλάει τη δουλειά, να απομακρύνει το φαγοπότι, για να εξασφαλίσει τα ψηφαλάκια του Τσίπρα, στην επαγγελματική του αποκατάσταση! Εμβρόντητη έμεινε η Δεξιά, που είχε συνηθίσει μέχρι τώρα να είναι το χαϊδεμένο παιδί της ΕΕ.
Βαστήχτε τ' άλογα και θα δούμε τον Κούλη, αγκαλιά με τον Άδωνι να φωνάζουν από τα μπαλκόνια  Go back κυρία Μέρκελ! Go back κύριε Σόιμπλε!
Ανάρτηση από: http://www.alfavita.gr