Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Βραβείο ντροπής στον Τσίπρα από τους δικηγόρους του Παρισιού. Ντροπή τους!

Του Γιώργου Παπαδόπουλου-Τετράδη

Δεν ξέρω τι άκρες έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους δικηγόρους του Παρισιού, αλλά ξέρω ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πόλης του Φωτός επιβεβαιώνει εκείνους που λένε «μην κατηγορείτε τους Έλληνες επαγγελματίες γιατί δεν ξέρετε πόσο αξιολογότεροι είναι από πολλούς ξένους». Η βράβευση του κ Τσίπρα από το συγκεκριμένο σωματείο για «Δέσμευση στο Ευρωπαϊκό ιδεώδες» μπορεί να εκληφθεί μόνο σαν βρισιά και περιφρόνηση στον ελληνικό λαό και στην έννοια τους ιδεώδους. Και σαν επιβράβευση του πολιτικού αμοραλισμού, της δειλίας και της πολιτικής ανηθικότητας. Οι δικηγόροι του Παρισιού θα έπρεπε να ντρέπονται!
Ντροπή, γιατί θα άξιζε τον κόπο να ξέρουν οι δικηγόροι του Παρισιού, ότι επαγγελματικά σωματεία στην Ελλάδα βράβευαν πρωθυπουργούς κυρίως επί χούντας! Και ότι τα επαγγελματικά σωματεία στην Ελλάδα έχουν τρυπήσει σόλες παπουτσιών να πορεύονται τα τελευταία χρόνια για να υπερασπιστούν τα υποτιθέμενα ευρωπαϊκά ιδεώδη στις εργασιακές σχέσεις και στα κοινωνικά δικαιώματα. Τα οποία οι κυβερνήσεις, με προεξάρχουσα αυτή του κ Τσίπρα, έχουν καταπατήσει και κουρελιάσει για να μη χάσουν τις καρεκλίτσες τους.
Ντροπή, γιατί οι δικηγόροι του Παρισιού θα όφειλαν να ξέρουν ότι ο κ Τσίπρας, σαν ορκισμένος κομμουνιστής και μάλιστα αριστεριστής, δεν έχει κανένα ευρωπαϊκό ιδεώδες εκτός από της ιδεολογίας του. Επιπλέον, θα όφειλαν να ξέρουν, ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός έχει αποδείξει στην πράξη ότι δεν έχει κανένα ιδεώδες εκτός από της διατήρησης της εξουσίας. Εκτός αν αυτό βραβεύουν.

Ντροπή, γιατί οι δικηγόροι του Παρισιού θα όφειλαν να ξέρουν ότι η ευκολία με την οποία ο κ Τσίπρας λέει και ξελέει και η ευκολία με την οποία άλλα εξαγγέλλει και άλλα κάνει, αποδεικνύουν έναν πολιτικό που δεν είναι ικανός να έχει ιδεώδες εκτός από της kolotoumbas. Για την οποία και έχει γίνει διάσημος πανευρωπαϊκά.
Οι δικηγόροι του Παρισιού θα έπρεπε να ντρέπονται για το θράσος του συλλόγου τους να βραβεύσει τον κ Τσίπρα διότι «αφύπνισε την Ευρώπη το 2015 βάζοντάς την δυναμικά μπρός στις επιλογές της»! Οι Παριζιάνοι δικηγόροι όφειλαν να ξέρουν ότι η Ευρώπη όχι μόνο δεν αφυπνίστηκε, αλλά κατρακύλησε σε ακόμα πιο συντηρητικές κυβερνήσεις σε Ισπανία, Γερμανία, Αυστρία, Πολωνία, Ουγγαρία, Βρετανία, Φινλανδία, Ιταλία και Γαλλία, όπου η ακροδεξιά αύξησε τα ποσοστά της!
Να ντρέπονται για τη βράβευση του κ Τσίπρα οι Παριζιάνοι δικηγόροι και για την ομιλία που τον καλούν να δώσει με θέμα «Το μέλλον της Δημοκρατίας στην Ευρώπη». Ποιάς Δημοκρατίας! Να ντρέπονται γιατί ό άνθρωπος που θα τιμηθεί είναι εκείνος που δεν έχει αφήσει άρθρο για άρθρο του Συντάγματος που να μην έχει περιφρονήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο, ενώ η κυβέρνησή του νομοθετεί a la carte και στο πόδι για τους Έλληνες πολίτες.
Να ντρέπονται αν δεν ξέρουν ότι η Δημοκρατία απαιτεί συνέπεια, γενναιότητα και αυταπάρνηση. Αρετές που απουσιάζουν εντελώς από τον πολιτικάντη που βραβεύουν. Να ντρέπονται, γιατί δεν είναι κρυμμένα όλα αυτά ούτε είναι δύσκολο να τα διαπιστώσουν.
Να ντρέπονται τον ελληνικό λαό οι δικηγόροι του Παρισιού. Αυτόν που ο κ Τσίπρας το 2015 καταχρέωσε με 100 δις πρόσθετο χρέος, 85 δις από ένα πρόσθετο μνημόνιο, 99 χρόνια υποθήκευση του ελληνικού πλούτου και τον έριξε σε μεγαλύτερη αφερεγγυότητα από εκείνην που είχε μέχρι τότε. Γιατί, οι ξένες κυβερνήσεις δεν κατηγορούν πολιτικούς. Όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια φάτσα. Τους ψηφοφόρους κατηγορούν. Τους λαούς.
Και να ντρέπονται γιατί βραβεύοντας τον κ Τσίπρα επιβραβεύουν μια οικονομικά και κοινωνικά ανθρωποκτόνα πολιτική, που εφαρμόζει σε βάρος του λαού του, έτσι όπως καμιά συντηρητική κυβέρνηση δεν τόλμησε να εφαρμόσει. Και που δεν έχει καμιά σχέση με τα «ευρωπαϊκά ιδεώδη». Εκτός αν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη των δικηγόρων του Παρισιού ταυτίζονται με τα οικονομικά ιδεώδη των συστημάτων που λιανίζουν τους πολίτες για να πλουτίζουν οι τραπεζίτες, οι πολιτικάντηδες και οι μεγαλοκεφαλαιούχοι. Ντροπή τους!
Ντροπή τους, γιατί βραβεύοντας έναν αμοραλιστή τον οπλίζουν με το θράσος να συνεχίσει την καθαρά ευκαιριακή πολιτική του, αφού θα έχει βραβευτεί γι αυτήν! Τον αποθρασύνουν. Σε βάρος του ελληνικού λαού!
Αλλά, και το περιοδικό Politique International και οι «σοβαρές προσωπικότητες  στο ΔΣ του», που θα βραβεύσουν τον κ Τσίπρα με το βραβείο «Πολιτικού σθένους» (!) αποδεικνύουν ότι δεν έχει μόνο η Ελλάδα Μέσα Ενημέρωσης με αναλύσεις ντροπής. Είτε από την ανεπάρκεια και την επιπολαιότητα των στελεχών τους να ξέρουν την πραγματικότητα, είτε από ανάγκη εξυπηρέτησης  ποικίλων συμφερόντων. 
Ένα απλό ρεπορτάζ να έκανε το περιοδικό θα έβλεπε ότι ο κ Τσίπρας δεν είχε καν το πολιτικό σθένος να επισκευτεί τους κατεστραμμένους από το σεισμό στη Λέσβο, από τις πυρκαγιές στην Αττική και την Πελοπόννησο και από τις πλημμύρες της Μάντρας πριν από λίγες μέρες! Για να μη βρεθεί μπροστά στους πολίτες! Ποιο σθένος!
Ο γενικός διευθυντής του περιοδικού Πατρίκ Βαζμάν έφτασε στο σημείο να υμνεί τον κ Τσίπρα για «το κουράγιο να πάρει αποφάσεις προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρώπης», προσθέτοντας ότι «είναι άνδρας με πεποιθήσεις και θάρρος»! Αγνοώντας ο άσχετος ότι αν έμεινε η Ελλάδα στην Ευρώπη το χρωστάει στην ψήφο των κομμάτων της αντιπολίτευσης το καλοκαίρι του 2015, που ψήφισαν με τον ΣΥΡΙΖΑ το τρίτο μνημόνιο, με το οποίο φόρτωσε τη χώρα ο κ Τσίπρας! Αλλιώς η χώρα θα είχε μπεί σε τεράστια περιπέτεια. Εξ αιτίας της επιπολαιότητας του κ Τσίπρα.
Και κανένα κουράγιο δεν βρήκε ο κ Τσίπρας για να κάνει την kolotoumba, για την οποία τον υμνεί ο ανεπαρκής επαγγελματίας κ Βαζμάν. Αν είχε κάνει το ρεπορτάζ που χρειαζόταν θα διαπίστωνε ότι δεν είχε πάρει καν χαμπάρι για τις επιπτώσεις της στιγμής προ της kolotoumbas ο κ Τσίπρας! Ανίδεος και ανυποψίαστος ήταν! Τον αφύπνισαν ο Κ Καραμανλής, ο Γ Στουρνάρας και ο Πρ. Παυλόπουλος, όλοι πολιτικοί των αντίπαλων κομμάτων!
Ένα πράγμα βραβεύουν οι δικηγόροι του Παρισιού και το … σοβαρό περιοδικό: Το απροκάλυπτο θράσος της πολιτικής αφερεγγυότητας. Και την ευκολία, με την οποία ένας πολιτικός – άρα και ένας πολίτης- μπορεί να αλλάζει θέσεις ανάλογα με τη βολή του. Αυτό, μάλιστα. Γιατί, στην Ευρωπαϊκή πολιτική ηθική, μέχρι στιγμής, όποιος πιάνεται να κοροϊδεύει το λαό παραιτείται. Ο κ Τσίπρας και οι χειροκροτητές του απελευθερώνουν πραγματικά τους Ευρωπαίους από αυτό το βάρος. Τώρα, μπορούν όλοι να είναι ανενδείαστα απατεώνες. Και να βραβεύονται κι όλας!
Ντροπή τους! 

Ανάρτηση από: http://www.liberal.gr