Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Δεν υπάρχουν πια αριστεροί και δεξιοί

Του Πέτρου Χασάπη

Δεν υπάρχουν πια αριστεροί και δεξιοί. Υπάρχουν μόνο συστημικοί και αντισυστημικοί.

Στην ουσία υπάρχει το παλιό που σχηματοποιείται σ’ αυτό που λέμε σύστημα, το οποίο διαθέτει όλα τα μέσα (οικονομικά και ΜΜΕ) για να συνεχίσει να επιβιώνει και το καινούργιο που αγωνίζεται να γεννηθεί μέσα από απίστευτες δυσκολίες και εμπόδια που βάζει το σύστημα.

Η διαψευσμένη στην πράξη αριστερά που αγωνίζεται να παραμείνει όπως όπως στην πολιτική ζωή, υιοθετώντας πλέον κάθε μειονοτικό και διεθνιστικό αίτημα και η απάνθρωπη νεοφιλελεύθερη δεξιά, που έχει χάσει κάθε νέα ιδέα και προοπτική, έχουν συμμαχήσει σιωπηρά και παίζουν ένα μεγάλο πολιτικό θέατρο δήθεν αντιπαραθέσεων για διατήρηση των εκλογικών τους "μαντριών".
Στο διαδίκτυο, η πλειοψηφία των ασχολουμένων είναι αντισυστημικοί και αυτό είναι η μεγάλη ελπίδα για την ανθρωπότητα. Επειδή όμως το διαδίκτυο είναι διαδραστικό, σε αντίθεση με τα ετεροκατευθυνόμενα συστημικά ΜΜΕ, δυστυχώς δεν μπορεί να σχηματοποιηθεί ενιαία άποψη και γραμμή. Κάποια στιγμή όμως αυτό θα συμβεί και αυτή η ενιαία γραμμή θα είναι εκείνη που θα ανατρέψει το σύστημα.
 
Ανάρτηση από: http://hassapis-peter.blogspot.gr